Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، فصل ششم قانون کار، حق ایجاد تشکل‌های صنفی را برای کارگران به رسمیت شناخته است؛ کارگران واحدهای تولیدی، صنعتی و خدماتی می‌توانند یکی از سه تشکل رسمی را برای دفاع از حقوق صنفی خود تشکیل دهند و در این راه نباید هیچ ممانعت و دردسری برای کارگران به وجود آید.

با ظهور و گسترش پدیده‌ی «کارگران پیمانکاری»، حق ایجاد تشکل تا حدود زیادی زیر سوال رفته است؛ یکی از معدود گروه کارگران پیمانکاری که در سال‌های گذشته توانستند از حق قانونی خود بهره‌مند شوند و «انجمن صنفی کارگری» ایجاد کنند، کارگران پیمانکاری حاتمی در معدن چادرملو در استان یزد بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارگران علیرغم دشواری‌های بسیار موفق به ثبت انجمن صنفی شدند و حالا یک گروه دیگر از کارگران پیمانکاری این معدن، کارگرانِ «بهاوند باراد» که حدود سیصد و پنجاه کارگر هستند، قصد دارند انجمن صنفی تشکیل داده و صاحب تشکل شوند.

سه نفر از این کارگران کاندیدای عضویت در انجمن صنفی شده‌اند؛ آنها انگیزه خود را برای ایجاد انجمن، اینگونه شرح می‌دهند: حقوق ما نسبت به دیگر کارگران چادرملو پایین است؛ ما درخواست تشکیل انجمن صنفی را به اداره کار شهرستان اردکان و اداره کار استان یزد ارائه دادیم؛ اداره کار اجازه می‌دهد؛ صد نفر از کارگران نیز درخواست را امضا کرده‌اند اما چون قراردادهای ما موقت دو ماهه است، برخی کارگران از واکنش کارفرما و تبعات احتمالی آن می‌ترسند؛ اینکه کارگر قرارداد موقتِ پیمانکاری سراغ حق تشکل برود، هزینه کمی ندارد!

نمایندگان کارگران بهاوند باراد ادامه می‌دهند: ما همگی راننده دام تراک هستیم، راننده دستگاه‌های فوق سنگین اما در لیست‌های بیمه‌ی ما می‌نویسند «اپراتور»، با این حساب سختی کار به ما تعلق نمی‌گیرد؛ می‌خواهیم با ایجاد انجمن صنفی از حق و حقوق خود از جمله حق سختی کار و دستمزد شایسته دفاع کنیم.

این کارگران امیدوارند در این راه موفق شوند و بتوانند از حقی که قانون کار برای همه‌ی کارگران کشور به رسمیت شناخته، بدون مانع بهره بگیرند.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۸۱۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراض صنفی کارگران کاغذسازی پارس خاتمه یافت و پیمانکار حذف شد

آنطور که منابع کارگری در کارخانه کاغذسازی پارس گزارش داده‌اند؛ بیش از ۵۰۰ کارگر این کارخانه از حدود دو هفته پیش به دلیل تبعیض و نابرابری از لحاظ دستمزد، حقوق و مزایا و پاداش اندک در نتیجه حضور شرکت‌های پیمانکاری تامین نیرو در این واحد تولیدی و برخی مطالبات صنفی دیگر اعتراض کردند.

این کارگران اعلام کردند: روز پنجشنبه هفته گذشته؛ با مسئولان کارخانه جلسه‌ای برگزار کردیم که در نتیجه آن کارفرما با کنار گذاشتن پیمانکار تامین نیرو و عقد قرارداد سه ماهه به حقوق هریک از کارگران یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان اضافه کرد.

به گفته آن‌ها، مطالبات ما کارگران؛ حذف پیمانکار و نزدیک کردن حقوق کارگران کارخانه به دیگر شرکت‌های منطقه بود که کارفرما از چندین سال پیش وعده انجام آن را به کارگران می‌داد.

طبق اظهارات آن‌ها؛ کارگران برای راه‌اندازی این کارخانه که در شهرستان شوش واقع شده، زحمات بسیاری کشیده‌اند و طی سالهای گذشته با نادیده گرفتن مطالبات خود سعی در حفظ محل کار خود داشتند. لذا این درست نیست که کارفرمای این کارخانه به مشکلات و پرداخت مطالبات آن‌ها بی‌توجه باشد.

کارگران تصریح کردند: خواسته ما وصول مطالباتی بود که از سال‌ها پیش پیگیر آنها بودیم بنابراین با برآوردن این مطالبات، به اعتراضات صنفی خود خاتمه داده و همه کارگران مشغول کار شدند.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903111

دیگر خبرها

  • اعتراض صنفی کارگران کاغذسازی پارس خاتمه یافت و پیمانکار حذف شد
  • کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد
  • کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی
  • چهار هزار و ۶۰۰ کارگر ساختمانی قم تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند
  • دل های نگران کارگران پیمانکاری با قراردادهای لرزان
  • اعضای هیات مدیره انجمن صنفی پایگاه های خبری تهران انتخاب شدند + اسامی و عکس ها
  • مهدوی: نامه تشکل ها به رهبری موضوع جدیدی نیست
  • اعضای هیات مدیره انجمن صنفی پایگاه های خبری تهران انتخاب شدند
  • کارگران پیمانکاریِ پتروشیمی چوار ایلام همچنان در انتظارِ مزد عادلانه/ آیتم‌های مزدی حذف شد!
  • کارگران پیمانکاریِ پتروشیمی چوار همچنان در انتظارِ مزد عادلانه/ آیتم‌های مزدی حذف شد!